Festival koline 2023 na Zelenem krasu se bo zaključil s Tednom kolin, ki bo potekal med 25. 11. in 6. 12., ki bo promoviral jedi na temo kolin s tri-hodnimi meniji po poenoteni ceni 23 EUR na osebo. V tednu kolin sodeluje več lokalnih restavracij in gostiln z Zelenega krasa.
Obvezne so prijave k posameznim gostinskim ponudnikom.
Pozdravčki iz kuhinje
Žolca | vložnine | bučno olje
Juha kostnega mozga | jušna zelenjava
Potrebušina krškopoljca | ličnice | korenje
EKOTURIZEM HUDIČEVEC, Razdrto
Tlačenka | »putr« z bučnim oljem | vložena šalotka | ržen kruh
Svinjska juha z zdrobovim žličnikom
Rebrca | krompir v repnici z ocvirki | buča
TURISTIČNA KMETIJA STRLE, Cerknica
Goveja juha iz domače govedine in doma narejenih rezancev | ocvirkovka | kruh iz domače moke
Krvavice | pečenice | pečenka krškopoljca | kislo zelje in repa | tenstan krompir | ajdovi žganci
Jabolčni štrudelj
GOSTILNA PRI STANI, Grahovo
Krepka kremna juha
Vaška pečenica s praženim zeljem ter kupčkom krompirja * Za rezervacije večje od 4 oseb je možno naročilo tudi krvavic
Potratna potica v kozarcu
Gostje bodo imeli možnost izbire hladne predjedi, na voljo pa bo tudi mlado rdeče vino Portugalka Vinske kleti Prus ter ostala ponudba
PIRA HOTEL RESTAVRACIJA, Hruševje
Narezek mesnin
Razstavljena jota
Svinjska potrebušina s hrustljavo pečeno skorjico | pire zelene | ohrovt |pastinak | temna omaka
Rezervacije na: tel: 041 692 331 ali e-mail: info@pirahotel.si
TURISTIČNA KMETIJA ANDREJEVI, Pivka
Domač narezek
Kmečki krožnik
Sladica
DOMAČA MARENDA (RIBIŠKI DOM SOZE), Ilirska Bistrica
Objavljen naknadno
Rezervacije na: tel: 041 621 977 ali e-mail: info@domacamarenda.si